Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2
bannerdkst copy

 

Afstand doen van uw konijn(en)

Wij vangen alle soorten, maten en rassen konijnen op. 
Soms moet u om een bepaalde reden afstand doen van uw konijn(en).
Een vervelende situatie en wat is dan het beste?

Wij raden u aan om uw konijn dan naar de opvang te brengen, u bent er dan verzekerd van dat we op zoek gaan naar een goed tehuis met een ander konijnenmaatje en lekker de ruimte. Zet uw konijn vooral niet gratis op een advertentiesite, omdat er veel handelaren en slangenhouders actief zijn die zich voor doen als een goed te huis. Ook zomaar afstaan bij een kinderboerderij is niet overal gegarandeerd een goed plekje. Een tam konijn overleeft het niet in het wild, zet dus nooit uw konijn zomaar uit in het bos.

De kosten voor het af staan van een konijn bij ons bedragen een minimale bijdrage van 10 euro per konijn.
Dit is slechts een klein gedeelte van de kosten die wij hebben. Konijnen die bij ons uit de opvang komen kunnen kostenloos terug gebracht worden. 
De bijdrage moet direct contant bij het doen van afstand voldaan worden. Mocht u om welke reden de bijdrage niet kunnen betalen, geef dit van te voren aan. Wij begrijpen dat er situaties zijn waarin dit niet mogelijk is en zijn bereid te kijken wat we hierin kunnen doen. 

Spulletjes zijn ten alle tijden ook zeer welkom zoals hokken, speelgoed, voerbakjes, waterflessen etc. Mits dit in goede staat is, omdat helaas de stort ook kosten met zich mee brengt. 

Wilt u, uw konijn afstaan aan de opvang? Dan kunt u onderstaand formulier invullen.

Let op!
Na het invullen van het formulier krijgt u altijd automatisch een bevestiging van ontvangst. Als u deze niet heeft gehad, is het formulier niet bij ons binnen gekomen.

Op dit moment hebben wij een opnamestop voor konijnen via afstand, omdat we overvol zitten. We werken met een wachtlijst, een indicatie van hoe lang dit duurt is helaas niet te geven. Gevonden konijnen en konijnen die bij ons vandaan komen kunnen nog wel bij ons terecht.

captcharefresh