Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2

 

Koppels

Op deze pagina kunt u alle koppels vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage bestaand koppel ingeënte en gecastreerde voedster en ingeënte en gecastreerde ram: 90 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinties en castraties.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van dezelfde grote dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD en Eravac OF Filavac KC + V. 

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting


fiebie 1hertog jan 2sjors en sjimmy 1Naam: Sjors en Sjimmy
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: 6 maanden
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Zwart en blauwbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Oktober 2019
Beschrijving: Sjors en Sjimmy kwamen hier toen ze nog mini Sjors en Sjimmy waren samen met hun moeder. Ze gingen in pleeggezin en kwamen terug en nu zijn ze oud genoeg om een huisje te vinden. Hun moeder heeft deze al gevonden, nu zij nog. Het is een leuk stel waarvan vooral Sjors (zwarte meneer) graag bij je komt voor aandacht. Sjimmy (blauwbonte dame) wil het stiekem wel, maar vindt het ook vaak heel spannend. Sjors en Sjimmy wonen op dit moment binnen, daarom moeten ze deze winter binnen verblijven, zij zijn daar nagenoeg zindelijk op af en toe een ronddollende keutel. 
paris 1  paris


fiebie 1hertog jan 2chip en dale 1Naam: Chip en Dale
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: 6 maanden
Minimale ren: 6 vierkante meter en overdag meer ruimte
Kleur: Japanner en driekleur
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Juni 2019
Beschrijving: Chip en Dale zijn broer en zus en met de fles groot gebracht. Ze kwamen in de opvang toen ze nog maar drie weekjes ouder waren en waren toen te klein voor hun leeftijd. Hun moeder was overleden en met flessen lukte het niet. Wij kregen ze gelukkig al vrij snel goed aan drinken en op gewicht en zo werden Chip en Dale groot. Het zijn twee ontzettend leuke nieuwsgierige konijnen, die er een sport van maken om overal op en in te zitten en aan schoenen te knagen. Ze zijn gek op aandacht, maar als iets ze niet zint dan kunnen ze dat ook laten weten, want ze zijn voor de duvel bijna niet bang ;) Kortom een super leuk koppel! Ze zijn hier in de nacht een ruim verblijf gewend en overdag zitten ze in een mega grote ren, we zoeken iets soortgelijks weer en dan met nog veel meer menselijke aandacht, want dat vinden ze erg gezellig en missen ze hier. 
paris 1  paris


fiebie 1hertog jan 2nikita en vladimir 1 BorderMakerNaam: Nikita en Vladimir
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Middelgroot
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: Wit rus en ijzergrauw met wit
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2019
Beschrijving: Nikita en Vladimir zijn een vriendelijk stel dat het allerliefst lekker samen op de uitkijk ligt. Ze zijn allebei dol op eten, en Nikita is wat aan de zware kant, maar dat moet met genoeg beweging wel goedkomen. Ze gebruiken ook graag een graafbak.Nikita laat zich af en toe graag aaien. Gewoon twee konijnen die graag konijnendingen doen. Ze zijn in de opvang gekomen nadat hun eigenaar ze toch niet meer wilde hebben. Wie heeft een mooie ren over voor dit Russische koppel? Nikita en Vladimir zitten in een pleeggezin en niet in de opvang. Bij interesse is het handig is het mogelijk ze bij het pleeggezin te bezoeken of dat ze hier vooraf gebracht worden. 


fiebie 1hertog jan 2esma 1Naam: Mercedes en Benz
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: 3,5 jaar
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Driekleur en japanner
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: December 2019
Beschrijving: Mercedes en Benz zijn prachtig om te zien met hun mooie kleuren. Ze moesten hier even los komen, maar inmiddels weten ze dat wij steeds leukere wezens zijn en komen ze dan ook bij het gaas om lekkers te scoren. Mercedes wil af en toe ook wel een aaitje, Benz vindt dat iets enger. Wie heeft er een fijne plek waar ze konijn mogen zijn? 
paris 1  paris


fiebie 1hertog jan 2esma 1Naam: Señor Carrots en Clementine
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Middelgroot en klein
Leeftijd: 1 jaar
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: Isabella en castorbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: December 2019
Beschrijving: Señor Carrots en Clementine zijn een heel leuk koppeltje. Carrots komt graag bij je voor een aai en Clementine is zo nieuwsgierig dat ze altijd moet komen kijken, al is die aai soms best wel spannend. Voor eten komt mevrouw natuurlijk wel om het snel te jatten en mee te nemen. Clementime is het kleine tuttebolletje en Carrots de relaxte vent die iets groter is. Wie heeft een mooie grote ruime ren voor dit leuke stel? 
paris 1  paris