Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2
bannerdkst copy

 

Koppels

Op deze pagina kunt u alle koppels vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage bestaand koppel ingeënte en gecastreerde voedster en ingeënte en gecastreerde ram: 90 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinties en castraties.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van dezelfde grote dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD en Eravac OF Filavac KC + V. 

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting


decoco 1jim en sonja 1Naam: Jim en Sonja
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Groot en middelgroot
Leeftijd: Onbekend en 4 jaar
Minimale ren: 7 vierkante meter
Kleur: Wit en geelbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Oktober 2018
Omschrijving: Jim en Sonja zijn een leuk stel, hij de grote witten en Sonja de hangoor. Helaas ziet Jim vrijwel niks meer en zijn, zijn ogen verloren gegaan. Alles geprobeerd om het tegen te gaan, maar niks sloeg aan. Gelukkig lijkt hij zich er prima mee te redden. Beide houden van een aai en komen er graag voor zitten. Jim zijn leeftijd is onbekend, omdat hij gevonden is en Sonja is 4 jaar jong. Wie biedt dit leuke stel lekker de ruimte? Jim en Sonja wonen op dit moment in pleeggezin, bij interesse neem vooraf contact op. 

fiebie 1hertog jan 2levino 1


fiebie 1hertog jan 2mara en finn 1Naam: Mara en Finn
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Dwerg
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Donkersepia marter en middengeel marter
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2019
Beschrijving: Mara kwam als gevonden konijntje binnen in de opvang, vermoedelijk nog een jonge dame en Finn kwam binnen nadat hij gered was uit een veel te klein hokje. Eerst zouden ze samen binnen een groepje komen te wonen, maar er was geen klik met het andere koppel, daarom zoeken ze samen een ruime ren. Het is een ontzettend leuk koppel waarvan vooral Finn gek is op een aai over zijn snuit, daar kan die goed voor zitten, maar ook Mara is erg nieuwsgierig. Wie heeft een ruime ren voor dit leuke koppel? 
paris 1  paris