Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2
bannerdkst copy

 

Koppels

Op deze pagina kunt u alle koppels vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage bestaand koppel ingeënte en gecastreerde voedster en ingeënte en gecastreerde ram: 90 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinties en castraties.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van dezelfde grote dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD en Eravac OF Filavac KC + V. 

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting


fiebie 1lizzy 2nobby 1Naam: Nobby en Maico
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Dwerg
Leeftijd: Onbekend (1 a 3 jaar?)
Minimale ren: 2 vierkante meter
Kleur: Castor
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: September 2017
Beschrijving: Nobby en Maico zijn twee rex dwerg mannetjes, ze zijn fluweel zacht en zo schattig om te zien. Als uitzondering zijn deze twee heren zo gek op elkaar dat we ze of samen als koppel herplaatsen of bij twee dames of in een andere samenstelling van groep. Ondanks hun schattigheid vinden ze oppakken niks, maar als ze je goed kennen willen ze wel even komen snuffelen. Wie heeft een fijn plekje voor deze twee leukerds?
fiebie 1lizzy 2maico 1


IMG 9894 BorderMakerIMG 9893 BorderMakertammy en digger 1Naam: Digger en Tammy
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Middelgroot
Leeftijd: 5 en 3 jaar
Minimale ren: 8 vierkante meter
Kleur: Wit/zwart en isabellabont
Gecastreerd: Ja 
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja
In de opvang sinds: Maart 2018
Beschrijving: Digger en Tammy zijn een vrolijk grappig stel. Tammy is inmiddels zo vrij en komt zo bij je voor eten, ook een aai kan ze waarderen wanner het haar uit komt. Digger is wat luier, kan ook genieten van een aai en hoofdmassage, maar wil soms ook gewoon lekker chillen. Tammy kan de mooiste binkies maken die er zijn en is helemaal happy konijn als ze helemaal los kan. Digger is een Rex met een prachtige zachte vacht en gezien hij zich ook graag laat aaien, een ideale combinatie. Wie heeft er een grote ren voor dit mooie stel? Met voorkeur met overdag nog meer ruimte dan alleen de ren, want Tammy geniet daar echt van. 
lizzy 2bruintje 1   


decoco 1luva 1Naam: Luva en Levino
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: 2 jaar en +/- 5 maanden
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Isabellabont en driekleur
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Oktober 2018
Omschrijving: Luva en Levino zijn moeder en zoon. Ze kwamen binnen in de opvang met de hele familie. Gezien Luva nog bij Levino zat en ze erg gek met elkaar zijn herplaatsen we ze graag samen. Het zijn beide vrolijke enthousiaste konijntjes, die ook graag bij je komen kijken voor wat eten of een aai. Wie geeft deze knapperds de ruimte? Omdat we beide konijntjes volledig hebben moeten laten helpen en vaccineren geldt voor hun het losse herplaats tarief in plaats van het koppel tarief. De kosten zijn hiermee 110 euro voor herplaatsing. 

fiebie 1hertog jan 2levino 1


decoco 1jim en sonja 1Naam: Jim en Sonja
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Groot en middelgroot
Leeftijd: Onbekend en 4 jaar
Minimale ren: 7 vierkante meter
Kleur: Wit en geelbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Oktober 2018
Omschrijving: Jim en Sonja zijn een leuk stel, hij de grote witten en Sonja de hangoor. Helaas ziet Jim vrijwel niks meer en zijn, zijn ogen verloren gegaan. Alles geprobeerd om het tegen te gaan, maar niks sloeg aan. Gelukkig lijkt hij zich er prima mee te redden. Beide houden van een aai en komen er graag voor zitten. Jim zijn leeftijd is onbekend, omdat hij gevonden is en Sonja is 4 jaar jong. Wie biedt dit leuke stel lekker de ruimte? Jim en Sonja wonen op dit moment in pleeggezin, bij interesse neem vooraf contact op. 

fiebie 1hertog jan 2levino 1