Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2
bannerdkst copy

 

Koppels

Op deze pagina kunt u alle koppels vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage bestaand koppel ingeënte en gecastreerde voedster en ingeënte en gecastreerde ram: 90 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinties en castraties.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van dezelfde grote dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD en Eravac OF Filavac KC + V. 

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting


fiebie 1hertog jan 2flix en flora 1Naam: Flix en Flora
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: 3 jaar
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Beige/wit en driekleur
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Mei 2019
Beschrijving: Flix en Flora zijn een prachtig stel om te zien. Hij is heel relaxt en Flora is een wat beziger bijtje, samen zijn ze erg gek op elkaar. Het zijn konijnen die bij je komen om een hapje te eten, maar dat geaai hoeft van hun niet zo nodig. Gewoon echte konijnen dus, maar wel twee echte knapperds. Wie geeft dit leuke stel een fijn plekje? 
paris 1  paris


fiebie 1hertog jan 2chester en itou 2Naam: Chester en Itou
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: 3 en 4 jaar
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Zwart en blauw
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Mei 2019
Beschrijving: Chester en Itou zijn een grappig stelletje, Chester met z'n wollige pluisharen en ook Itou met wat pluisjes, gelukkig geen speciaal vachtonderhoud. Chester vindt een aai op z'n tijd wel prima, Itou is liever gewoon lekker konijn. Samen de ruimte, konijn mogen zijn, dat willen ze graag. Wie heeft een plekje voor ze? 
paris 1  paris


fiebie 1hertog jan 2mini en cooper 1Naam: Mini en Cooper
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Dwerg/klein
Leeftijd: 3 jaar
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Bruin zilvervos en bruint otter
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Mei 2019
Beschrijving: Mini en Cooper zijn een vrolijk stel hangoordwergen, ze zijn heel nieuwsgierig en komen direct kijken of er wat te halen valt. Nou ja eten dan, want voor aaien zijn ze niet zo te porren, geen poespas aan het lijf van deze twee knapperds. Wie geeft dit mooie stel een fijn plekje? 
paris 1  paris


jet 1jayda 1muk 1Naam: Muk en Drupje
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein/middelgroot
Leeftijd: 6 en 4 jaar
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: Chinchillabont en konijngrijsbont
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Mei 2019
Beschrijving: Muk kwam hier binnen nadat men stoppen wilde met konijnen en tjah een konijn alleen is geen optie, dus dan de moeilijke beslissing. Muk is een vrolijke vent, wellicht 6 jaar, maar hij voelt zich nog een jonge vent. Drupje kwam een paar jaar terug in de opvang, na een jaar in de opvang gezeten te hebben werd ze koppeld met een ram van een vrijwilliger. Ze zat niet in de opvang, omdat ze niet gekozen werd, maar heel moeilijk was met koppelen. Ook de koppeling met deze ram ging niet soepel, maar daarna leken ze elkaar gevonden te hebben, helaas groeiden ze al vrij rap uit elkaar en bleek het toch geen match te zijn. Toen ze terug kwam hoefden we niet lang na te denken, want ondanks castratie is Muk nog erg hormonaal en dit is ook het geval bij Drupje. Binnen 5 seconden was het raak met deze twee, ze vullen elkaar perfect aan en waar de ene is, is meestal de ander. Qua looks passen ze ook nog eens bij elkaar. Samen willen ze nu graag een huisje met veel ruimte, 's nachts een ren van minimaal 4 a 5m2 en overdag graag veel ruimte om los te lopen oid. Op dit moment hebben ze overdag ruim 50m2 beschikbaar en Drupje wil graag kunnen graven. Wie geeft deze twee lieverds de ruimte? Je krijgt er een ontzettend leuk tam stel voor terug, dat graag bij je komt kijken voor wat lekkers of een aai. 

drupje en muk 2 drup drup


fiebie 1hertog jan 2nikita en vladimir 1 BorderMakerNaam: Nikita en Vladimir
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Middelgroot
Leeftijd: Onbekend
Minimale ren: 5 vierkante meter
Kleur: Wit rus en ijzergrauw met wit
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2019
Beschrijving: Nikita en Vladimir zijn een vriendelijk stel dat het allerliefst lekker samen op de uitkijk ligt. Ze zijn allebei dol op eten, en Nikita is wat aan de zware kant, maar dat moet met genoeg beweging wel goedkomen. Ze gebruiken ook graag een graafbak.Nikita laat zich af en toe graag aaien. Gewoon twee konijnen die graag konijnendingen doen. Ze zijn in de opvang gekomen nadat hun eigenaar ze toch niet meer wilde hebben. Wie heeft een mooie ren over voor dit Russische koppel? Nikita en Vladimir zitten in een pleeggezin en niet in de opvang. Bij interesse is het handig is het mogelijk ze bij het pleeggezin te bezoeken of dat ze hier vooraf gebracht worden.