Gesteund door

logo passie
bunnybin
stichtingkonijnenbelangen2
konijnennl2
bannerdkst copy

 

Koppels

Op deze pagina kunt u alle koppels vinden die op dit moment in de opvang zitten te wachten op een baasje.

Mocht u nou een koppeltje zoeken, maar we hebben op dit moment geen koppel dat bij u past wat al bij elkaar zit, dan is het natuurlijk altijd mogelijk een ram die apart zit te koppelen met een voedster die apart zit. Echter zijn de aangepaste tarieven voor bestaande koppels, enkel voor bestaande koppels. Meestal komen de rammen van deze koppels al gecastreerd binnen en vinden bestaande koppels moeilijker een huisje, daarom hebben we deze keus gemaakt. 

Vergeet niet onze Voorwaarden voor herplaatsing door te nemen in belang van de konijntjes.

Kosten:
Minimale bijdrage bestaand koppel ingeënte en gecastreerde voedster en ingeënte en gecastreerde ram: 90 euro

Dit is slechts een deel van de kosten die wij gemaakt hebben namelijk de vaccinties en castraties.
Elk konijn heeft zijn eigen paspoortje met informatie wanneer ze gevaccineerd en gecastreerd zijn.

Uitleg van de informatie:
Herplaatsbaar vanaf: Vanaf die datum kan het konijn over het algemeen verhuizen naar een nieuw plekje, dit is een richtdatum, het kan zijn dat een konijn langer moet herstellen van de castratie. 
Minimale ren: Dit is de minimale afmeting van de ren die hij samen met één ander konijn van dezelfde grote dag en nacht ter beschikking moet hebben.
Maat: Wij hebben de grote van de konijnen opgedeeld in 4 maten, omdat het lastig is van de foto te beoordelen hoe groot een konijntje is.

Vaccinaties: Alle konijnen worden gevaccineerd met Nobivac Myxo-RHD en Eravac OF Filavac KC + V. 

Wij vinden de basisbehoeftes van konijntjes erg belangrijk. Een hele belangrijke basisbehoefte is ruimte om te rennen. Het is daarom ook belangrijk dat de ren altijd groot genoeg is zodat ze altijd hun achterpoten kunnen gebruiken. Bekijk op onze huisvesting pagina welke rennen geschikt zijn voor konijntjes: Huisvesting


fiebie 1lizzy 2mini 1Naam: Mini en Mini Me *GERESERVEERD*
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Dwerg/klein
Leeftijd: 1 jaar
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Isabella en blauw
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Augustus 2017
Beschrijving: Mini is een klein Nederlandse Hangoordwergje, hij had zijn tandjes verkeerd staan daarom zijn deze eruit gehaald. Mini Me is een kleurdwerg ventje een vrolijk mannetje. Mini is ontzettend aanhankelijk en gaat er heerlijk voor zitten om geaaid te worden, Mini Me is het tegenovergestelde en vindt poespas om zijn lijf erg eng, hij wil graag konijn zijn. Ze zijn erg gek op elkaar en daarom hebben we besloten dat ze samen moeten blijven. Ze wassen en poetsen elkaar en liggen graag tegen elkaar aan. Wie heeft een fijn plekje voor dit knappe stel samen of bij twee kleine dametjes? 

fiebie 1lizzy 2mini me 1


fiebie 1lizzy 2nobby 1Naam: Nobby en Maico
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Dwerg
Leeftijd: Onbekend (1 a 3 jaar?)
Minimale ren: 2 vierkante meter
Kleur: Castor
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: September 2017
Beschrijving: Nobby en Maico zijn twee rex dwerg mannetjes, ze zijn fluweel zacht en zo schattig om te zien. Als uitzondering zijn deze twee heren zo gek op elkaar dat we ze of samen als koppel herplaatsen of bij twee dames of in een andere samenstelling van groep. Ondanks hun schattigheid vinden ze oppakken niks, maar als ze je goed kennen willen ze wel even komen snuffelen. Wie heeft een fijn plekje voor deze twee leukerds?
fiebie 1lizzy 2maico 1


IMG 9894 BorderMakerIMG 9893 BorderMakertammy en digger 1Naam: Digger en Tammy
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Middelgroot
Leeftijd: 5 en 3 jaar
Minimale ren: 8 vierkante meter
Kleur: Wit/zwart en isabellabont
Gecastreerd: Ja 
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja
In de opvang sinds: Maart 2018
Beschrijving: Digger en Tammy zijn een vrolijk grappig stel. Tammy is inmiddels zo vrij en komt zo bij je voor eten, ook een aai kan ze waarderen wanner het haar uit komt. Digger is wat luier, kan ook genieten van een aai en hoofdmassage, maar wil soms ook gewoon lekker chillen. Tammy kan de mooiste binkies maken die er zijn en is helemaal happy konijn als ze helemaal los kan. Digger is een Rex met een prachtige zachte vacht en gezien hij zich ook graag laat aaien, een ideale combinatie. Wie heeft er een grote ren voor dit mooie stel? Met voorkeur met overdag nog meer ruimte dan alleen de ren, want Tammy geniet daar echt van. 
lizzy 2bruintje 1   


fiebie 1lizzy 2leo 1Naam: Leo en Veerle
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: 2 a 3 jaar
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Zwart en lutino
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Juni 2017 en januari 2018
Beschrijving: Leo is in juni 2017 in de opvang gekomen, toen bleken zijn tanden niet heel mooi te staan en wilden we eerst aankijken hoe dit ontwikkelde. Zijn kiezen bleven goed, maar zijn tanden bleven wat rommelen. Ze sleten wel af, maar het was niet optimaal, daarom hebben we ze laten trekken. Hij kan zich hier prima mee redden en gewoon eten, alleen dingen die afgeknaagd moeten worden kan hij niet. Omdat Leo zolang in de opvang zat is hij bij een groepje dames gekomen en uiteindelijk bleven hij en Veerle alleen over. Ze zijn gek op elkaar en daarom willen we ze samen herplaatsen. Het is een vriendelijk konijnen stel, niet echt aanhankelijk, maar komen wel bij je kijken voor eten. Ze willen graag een ruime ren en lekker konijn mogen zijn. Wie heeft die ruimte? Veerle en Leo verblijven op dit moment in pleeggezin, bij interesse in dit leuke stel kunnen ze naar de opvang komen. 
fiebie 1elly 1veerle 1


fiebie 1lizzy 2kroky en chica 1Naam: Kroky en Chica
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Dwerg
Leeftijd: 1 jaar
Minimale ren: 2 vierkante meter
Kleur: Castor
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: September 2017
Beschrijving: Kroky en Chica zijn als jonge hummels bij ons gekomen en samen opgegroeid, ondertussen werden deze twee erg gek op elkaar en willen ze samen geplaatst worden. Beide gecastreerd en waar de één gaat, gaat de ander. Chica is een stuk kleiner dan Kroky, dus ze zijn nog uit elkaar te houden ;) Beide zijn hele nieuwsgierige slimme konijntjes, houden niet van oppakken (duh.. welk konijn wel..), maar eten wel uit je hand. Ze zijn super zacht, maar aaien vinden ze nog wel wat spannend. Wie geeft deze bijzonder mooie konijntjes een fijne ren? Ze willen graag een ren met natuurlijke ondergrond, geen steen, daar zijn de rex pootjes te gevoelig voor. 
fiebie 1lizzy 2maico 1


gompy 1coco 1Naam: Loena, Lara, Gompy en Nemo
Herplaatsbaar vanaf: 3 augustus 2018
Maat: Klein
Leeftijd: 1 jaar en +/- 6 maanden
Minimale ren: 8 vierkante meter
Kleur: Driekleur
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: April 2018
Omschrijving: Loena is de moeder van Lara en Nemo en Gompy is de vreemde eend tussen het stel. Loena kwam binnen met Lara en Nemo toen ze nog maar twee weekjes jong waren. Inmiddels opgegroeid en oud genoeg om op eigen pootjes te staan, maar deze familie is nog steeds zo gek op elkaar. Gompy kwam erbij toen hij met entropion oogjes binnen kwam en we besloten hem te laten opgroeien met Lara en Nemo, maar ook Loena accepteerde hem zonder problemen en samen zorgden ze voor zijn oogjes tot hij geopereerd kon worden (op de foto's recent gebeurd). Inmiddels gaat het allemaal goed en zoals het nu lijkt mag rond augustus deze hele groep verhuizen en dat doen ze graag samen, want ze chillen het liefst samen. Het is een hele leuke groep, Nemo en Gompy vinden een aai lekker, Lara moet er niks van weten, maar eet wel uit je hand. Loena kan een aai ook waarderen als ze er zin in heeft. Verder is het een leuk actief stel. Wie heeft lekker de ruimte voor ze?
lara 1 nemo 2


fiebie 1lizzy 2woezel en pip 1Naam: Woezel en Pip
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Dwerg
Leeftijd: 6 maanden en onbekend
Minimale ren: 3 vierkante meter
Kleur: Wit/zwart otter en driekleur
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Mei 2018
Beschrijving: Pip kwam bij ons in de opvang, omdat ze was gevonden op straat. Niet veel later beviel ze van 1 jong en dat was Woezel. Gezien het een ventje was en ze zo gek met elkaar zijn hebben we besloten ze samen te herplaatsen. Inmiddels zijn beide geholpen en gevaccineerd en er helemaal klaar voor. Het zijn echte dwergjes van krap aan een kilo, waardoor ze een goed afgesloten veilige ruime ren zoeken. Het is een actief ondernemend stel en erg nieuwsgierig, ze komen graag even bij je voor een aai, maar wel als het hun uit komt. Wie heeft een mooie ruimte voor dit knappe stel? Ow ja Pip is niet zo fotogeniek, dus kom haar eens in het echt bewonderen ;) Omdat we beide konijnen hebben moeten castreren in de opvang is de adoptie bijdrage samen 110 euro ipv 90 euro. (adoptie bedrag voor twee losse konijnen) 

fiebie 1lizzy 2mini me 1


elly 1coco 1kimi 1Naam: Kimi en Kajan
Herplaatsbaar vanaf: Per direct
Maat: Klein
Leeftijd: Onbekend (4 a 10 maanden?)
Minimale ren: 4 vierkante meter
Kleur: Blauw
Gecastreerd: Ja
Ingeënt RHD-1: Ja
Ingeënt Myxomatose: Ja
Ingeënt RHD-2: Ja 
In de opvang sinds: Mei 2018
Omschrijving: Kimi en Kajan zijn twee leuke nieuwsgierige konijnen. Vermoedelijk broer en zus en nog vrij jong. Ze willen graag aandacht en komen dan ook bij je voor een aai en een kriebel. Wie heeft voor dit mooie jonge koppel een plekje? Omdat we beide konijnen hebben moeten castreren in de opvang is de adoptie bijdrage samen 110 euro ipv 90 euro. (adoptie bedrag voor twee losse konijnen) 
fiebie 1hertog jan 2kajan 1